Студ! С 25 градуса ще паднат температурите в четвъртък - DC news

Студ! С 25 градуса ще паднат температурите в четвъртък

Очакват се т.нар. „ледени дни“

„Месец февруари започна със значително по-топло време за този сезон. Ситуацията обаче ще се промени през второто десетдневие“, обясни пред БНТ тази сутрин синоптикът Анастасия Стойчева. „Това се дължи на динамичното време през месеца и нахлуването на топли и студени въздушни маси“, допълни тя.

В четвъртък около обяд над страната ще започне чувствително застудяване, ще се усили северозападният вятър, заради който най-вероятно ще бъде издадено и предупреждение за опасно време. „Очакваните пориви са над 15-20 м/сек.“, обясни Стойчева.

„Фронтът, който ще донесе ниските температури обаче ще бъде много бърз. Не се очаква да се образува снежна покривка, валежите ще спрат„, допълни синоптикът.

„Идва студ, който е обичаен за това време на годината. Той ще се задържи почти до края на януари, въпреки че в последните дни ще има и слабо затопляне“, посочи Стойчева.

„В четвъртък се очаква да бъдат регистрирани най-ниските температури за зимата“, прогнозира още Анастасия Стойчева. По думите й стойностите им ще се понижат много бързо с около 15-20 градуса и ще имаме т.нар. „ледени дни“, в които и максималните температури ще са под нулата. Дори по Черноморието температурите ще се понижат около 0 градуса.

„През уикенда от югозапад отново се очакват валежи, но те ще са само от сняг“, допълни синоптикът.

Стоп кадър: БНТ
Графика: meteo.bg

Подобни статии

Top