Студени досиета: Разкриха физическия убиец на богата наследница от Пловдив

Подбудител на убийството бил синът на жертвата

Разследващите в Пловдив разкриха мистериозното убийство на богата наследница.  10 години след смъртта й убийството й най-накрая беше разплетено.

56-годишната Виолета Балабанова беше открита от минувачи на улицата с пет прободни рани от нож в корема и предмишницата на 30 септември 2009 г. във входа на дома си от млад мъж, който я ограбил. Тя починала няколко дни по-късно в болница. Тогава за убийството беше заподозрян синът й Георги. Преди да почине той обаче отричаше да е убил майка си.

Десетилетие по-късно разследващите са категорични – синът, който три години след смъртта на Виолета загина при сблъсък с мотор в курорта „Слънчев бряг” и почина на място, е бил подбудител и съучастник на физическия убиец.

Вчера – 22 май 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 32-годишния Здравко Д. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 30.09.2009 г., в гр. Пловдив, като извършител, в съучастие с 32-годишния тогава Георги Б., /който впоследствие е починал при пътнотранспортно произшествие/, като подбудител, е отнел дамската чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, от 56-годишната Виолета. При обира той употребил сила, като грабежът е бил придружен със средна телесна повреда на пострадалата, от която впоследствие е настъпила смъртта й (престъпление по чл. 199 ал.2 т.1 във вр. чл. 198 ал.1 във вр. чл. 20 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс).

1 2

Подобни статии

Top