Студенти и преподаватели от 8 държави на конференция за сигурността в Пловдив (СНИМКИ)

Научният форум, на който се дискутираха на теми, свързани с предизвикателствата за сигурността и икономиката на държавите от Черноморския, Каспийския и Средиземноморския регион, се проведе във ВУСИ

Представители на академичната общност от осем държави взеха присъствено и онлайн участие в международната научна конференция на тема „Предизвикателства за сигурността и икономиката на държавите от Черноморския, Каспийския и Средиземноморския регион“, която се проведе във ВУСИ. Събитието премина при спазване на всички противоепидемични мерки, а официален гост бе почетният консул на Италия Джузепе ди Франческо. Той сподели, че е изключително впечатлен от Висшето училище по сигурност и икономиката и ще се радва отново да бъде гост на вуза при следващи събития.

Научната конференция откри президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, който благодари на всички участници – в залата и включващите се онлайн.

„За нас е голяма чест, че в конференцията ще вземат участие и наши колеги от Русия, Латвия, Украйна, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Азербайджан. Убеден съм, че в рамките на днешния ден ще засегнем много важни въпроси и ще проведем интересни дискусии“, обърна се към аудиторията проф. Манолов. Той представи и обръщението на ректора на Академията на МВР – проф. Тимчев, който се извини за невъзможността да се включи в конференцията.

„Провеждането на подобни форуми е само едно от доказателствата, че и в образованието следва да се обединяваме в името на това децата на България да бъдат образовани и подготвени в тази насока. В този смисъл договорът между Висшето училище училище по сигурност и икономика и Академията на МВР е ясно доказателство за това, че две от водещите училища – съответно частно и държавно, в областта на професионално направление „Национална сигурност“ могат да работят заедно в името на една от най-важните инвестиции за всяка държава и човек, а именно тази в образованието“, споделя в обръщението си проф. Тимчев.

1 2

Подобни статии

Top