Студенти и ученици в обща изложба за церемонията по закриване на ЕСК

В програмата е включен и рецитал  със заглавие „Венозно“

Фотографска изложба на преподаватели и студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „проф. Асен Диамандиев“ и изложба на ученици от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – гр. Пловдивм са разположени във фоайетата на двата етажа в Дома на културата.

Официалното откриване е от 17.30 ч.  във фоайето на ДК „Борис Христов“.

Изложбата на преподаватели и възпитаници на АМТИИ носи името „Вечен и жизнен“ и е създадена по повод Пловдив – Европейска столица на културата 2019, куратор на експозицията е доц. Никола Лаутлиев.

Автори: Никола Лаутлиев, Соня Станкова, Георги Димитров, Мариана Камбурова, Георги Митов, Ванеса Попова, Дарина Комитова.

Изложбата на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ показва избрани произведения от трите направления на изкуствата, в които се обучават учениците. Изящният отдел включва живописни, графични и скулптурни произведения.

Приложните изкуства са представени с творби на специалностите „Стенопис“ и „Иконопис“. В изложбата участват плакати и проектни табла, които са реализирани от специалност „Рекламна графика“ и „Пространствен дизайн“.

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства гр. Пловдив ще се представи с обща изложба на творби на ученици, представящи различните специалности, които се изучават в училище.

В програмата е включен и 15-минутен рецитал  със заглавие „Венозно“ на възпитаници на училището, които ще изпълнят  съвременна поезия по стихове на Димитър Атанасов-Шърата.

Талантливите ученици от 9 б клас, специалност „Драматичен театър“ ще покажат поезия,  в съпровод на класическа китара от Юлиан Станчев – ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ гр. Пловдив, с преподавател д-р Милена Вълчева.

Към тях с музикален поздрав към публиката и участниците ще се включат и талантливите възпитаници на НУМТИ „Добри Петков“Пловдив. За доброто настроение ще се погрижат и  изпълненията на Ансамбъл ударни инструменти „Престо“ с ръководител Пенчо Пенчев.

 

Подобни статии

Top