Студенти от Холандия представиха пет проекта за реклама на „Пловдив 2019“

Студенти от Холандия работиха по доброволческата програма на „Пловдив 2019“

30 студенти от Университета в Леуварден (ЕСК 2018) представиха пет проекта за различни рекламни кампании

Включването на доброволци от различни възрастови групи като ценен ресурс за Европейска столица на културата представиха с презентации днес пред екипа и част от доброволците на фондация „Пловдив 2019“ студенти от университета по приложни науки в Леуварден, Холандия.

Общо пет проекта са разработили от университета за популяризиране на доброволчеството. Според тях включването на популярни лица от шоубизнеса и спорта ще привлече много съмишленици към каузата, също и радио реклами за активно работещите с ограничено свободно време и постери за неактивните потребители на интернет и социалните мрежи. Предложени бяха и специално разработени рекламни послания, създадени върху мотото заедно – „Заедно сме силни“ (We are stronger together), „Ти си Пловдив“(You are Plovdiv), „Заедно да стигнем до там“, (Together To Get There) с които да се достигне до по-широк обхват на кампанията.

В рамките на сътрудничеството между двете европейски столици

– Пловдив 2019 и Леуварден 2018, група от 30 студенти трети курс в направление „Комуникации“ на холандския университет посетиха Пловдив, за да представят чрез мултимедийни презентации предложенията си с какви маркетингови и комуникацонни инструменти фондацията може да разшири интереса към доброволческите си кампании. Според Гастон Гаст, координатор на международните проекти и преподавател в университета, Холандия успява да привлече доброволци от всички възрастови групи за разлика от България. „За нашите студенти е предизвикателство да работим за този престижен международен проект и да предложим идеи и опит за Европейска столица на културата“, сподели още той. В Холандия културата на доброволчеството започва още с разяснителни кампании от детските градини и доста често тя се превръща в семейна традиция, в която родителите включват децата си когато навършат подходяща възраст.

В доброволческата програма на “Пловдив 2019”

до момента са се регистрирали над 600 души от България и чужбина.  За изминалата година над 300  доброволци на фондацията взеха участие в различни проекти и събития – Hill of Rock, Street Masters, Schools of spectacles, в тържествата по случай 24 май,  на годишнината от избора на Пловдив за Европейска столица на културата на 5 септември и др.

Съвместният проект между фондацията и университета се осъществява по програма за международно сътрудничество с подкрепата на Посолство на Кралство Нидерландия в България и Академията на Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство (АМТИИ).  Леуварден е избран за  Европейска столица на културата през 2018 и е с население 100 хил. жители. В града се обучават близо 30 хиляди студенти.

Подобни статии

Top