Студенти от Клуба по туризъм в УХТ зарадваха миряните в храма „Св. Харалампий“

Бъдещите висшисти раздадоха навръх Тодоровден пакети с топла храна

„Тези деца носят Бога в сърцето си и имат Божия страх – разбрах от тяхното желание да организират благотворителна акция „Топъл обяд“ в храма в помощ на нуждаещи се“. Това заяви днес отец Йордан, свещеник в пловдивската църква „Св. Харалампий“, където студентите от Клуба по туризъм към Университета по хранителни технологии раздадоха навръх Тодоровден пакети с топла храна.

„Дай, Боже, да има повече такива хора, за да стане нашият свят по-хубав“, каза свещеникът. Той пожела на младежите да бъдат здрави и ги благослови.

Отец Йордан сподели, че е подкрепил студентската инициатива: „Толкова е благородна, особено в това безвремие, когато светът е обхванат от тази коварна болест, тя е по-страшна от чумата. Грижата за самотни, бедни и възрастни хора е нещо страхотно!“

Повечето миряни вземаха пакетите, които съдържаха ябълков щрудел, питки и боб с манатарки и благодариха. Някои възрастни молеха за още една торбичка, а дядо над 80-те не дочака да се прибере вкъщи и седна да хапне в двора на храма. „Толкова е вкусна“, възкликна той.

Други първоначално не искаха от храната, защото мислиха, че младите хора ще ги агитират да гласуват за някоя партия. Но Мануел Момчилов, РR и връзки с обществеността на клуба, и Валентин Николов, отговарящ за ресор „Хранене и свободно време“, обясниха, че това е благотворителна кампания на студенти от УХТ, след което миряните взеха торбичките и благодариха.

1 2

Подобни статии

Top