Студенти от Пловдивския университет пресъздават славянската митология в компютърна игра

„Mythos” е екшън-ролева игра, която използва образи и персонажи от българските митове и фолклор

Студенти по право, история, етнология и компютърна информатика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ обединяват сили, за да „съживят“ културата и митологията на средновековна Източна Европа. Тъй като екипът цели да твори в модерен формат „съживяването“ ще се случи под формата на компютърна игра „Mythos” в жанра ARPG (Action role-playing game) – екшън-ролева игра, която използва образи и персонажи от славянските митове и българския фолклор.

Всичко – от богове и самодиви до чудовища и змейове, намира своето място в наратива на играта. Самата история, в духа на родните повели, проследява приключенията на двама братя, които са изправени пред множество изпитания, за да предотвратят приближаващ апокалипсис.

Играчите ще имат възможност да развият свои герой – изграден от собствените им избор и предпочитания. Той ще бъде изправен срещу загадъчен, тъмен враг. Въоръжени с различни предмети и заклинания, играчите ще могат да изследват жив и вълнуващ свят, гъмжащ от неразкрити тайни.

Студентите заедно с по-опитни специалисти в сферата създават „1AM Studios“, чийто проект е „Mythos”. Всеки един работи в сферата на образованието си, с изключение на юриста, който е автор и мениджър на проекта. От Философско историческия факултет са социалният антрополог (Катедра „Етнология“) и историкът (Катедра „История и археология“).

1 2

Подобни статии

Top