Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ с благотворителен концерт за Митко

Димитър Щилиянов от Сливен страда от онкологично заболяване

Студенти организират кампания в подкрепа на 20-годишния си колега Димитър Щилиянов от Сливен.

Момчето страда от тежко онкологично заболяване и има нужда от средства за лечението си.

За да му помогнат младежите от „Клуба на мениджъра“ към ПУ „Паисий Хилендарски“ се обърнаха към DCNEWS с молба за подкрепа. Вижте пълния текст на писмото им:

Здравейте, приятели!

Ние членовете на „Клуба на мениджъра” към Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски”, се обръщаме към Вас с  призив – да помогнем на едно младо и лъчезарно момче да живее!

Ще ви разкажем за Митко!

Димитър Щилиянов е на 20 г., от град Сливен.

През май 2018г. е диагностициран със Сарком на Юинг, който е засегнал гръдната кост, момчето минава операции, редица химио и имунотерапии, в началото на тази година постига РЕМИСИЯ.

Щастието не продължава дълго…

През юли ракът се завръща, този път в гръбначния стълб, и се развива бързо!
И този ад за Димитър  започва отначало, благодарение на адекватната реакция на лекарите в Пловдив, Митко е стабилизиран, бавно започва отново да мечтае и да се усмихва.
Отново с помоща на лекуващия лекар в Пловдив, откриват клиника във Виена-Австрия, където обещават иновативно лечение с много добра прогноза.
Но средствата за това лечение са непосилни за семейството, а лечението е силно необходимо на това момче, за да се радва на живота.

По този повод „Клуба на мениджъра“ организира благотворителен концерт, който ще се състои днес – 01.12.2019г. от 18:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top