Студенти протестират срещу „зелените сертификати“ пред ПУ „Паисий Хилендарски“

Протестът е насрочен за 11 ч. днес пред Ректората

Протест срещу въвеждането на зелените сертификати във висшите учебни заведения и срещу онлайн обучението организират студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив.

Студентите са изготвили петиция, адресирана до редица български политически лица, в която изказват своите възражения с гореспоменатата мярка. Подписката е изпратена и входирана в МЗ и МОН.

„След многократни опити от наша страна да осъществим диалог с ръководните звена на няколко университета в страната във връзка с нашето несъгласие да се въведе „зелен сертификат“; след грозно медийно изкривяване на нашата кауза и позорно и срамно мълчание от редица институции и лица, ние решихме да организираме този протест, за да изразим своето категорично несъгласие с отнемането на нашите права и свободи“, обясняват протестиращите.

Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ ще протестират срещу зелените сертификати и онлайн обучението

Протестът ще започне в 11.00 ч. пред сградата на Ректората на ул. „Цар Асен“ в Пловдив.

Припомняме, че вчера от Студентския съвет на ПУ обявиха, че цит. „трябва да се съобразим с действащата нормативна уредба в Република България. Ако искаме промяна, то тя трябва да бъде направена по най-безопасен за всички ни начин“. Студентите допълват, че дори и да се премахне „зеления сертификат“, високата заболеваемост застрашава здравето на представителите на академичната общност.

Студентският съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“ с позиция за „зеления сертификат“ във ВУЗ-овете

Подобни статии

Top