Студентите празнуват 3 дни, полицията бди

Засилено ще е полицейското присъствие по повод 8 декември

Засилено ще е полицейското присъствие в и около най-посещаваните за 8 декември обекти. Тъй като тази година студентският празник се пада в неделя, това предполага по-ранно отпътуване към местата за купоните и връщане обратно в началото на работната седмица. Времето създава прекрасни условия за комбиниране на студентски празник и с Никулден на 6 декември. Затова е създадена е необходимата организация за опазване на обществения ред и недопускане на инциденти в дните около празник.

Проведени са срещи с представители на обектите, в които ще бъдат настанени и ще празнуват студенти, както и с ангажираните от тях частни охранителни фирми, уточнени са начините на взаимодействие. В дните преди и по време на празника е планирано засилено полицейско присъствие около такива обекти. При нужда, в големите курорти ще бъдат командировани служители на дирекция „Жандармерия“.

Засилено ще бъде и полицейското присъствие по основните пътища и шосетата към големите зимни курорти, където се очаква да има най-много празнуващи. И тази година ще се поведе специализирана полицейска операция с акцент недопускането на пътни инциденти.

От Криминална полиция пък призовават празнуващите да бъдат внимателни и бдителни. Престъпленията, които се извършват покрай студентския празник най-често са свързани с кражби на телефони и пари.

За поредна година и служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ извършиха проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в обектите, в които ще се състоят празненствата. Пожарникарите са посетили повече от 630 от местата, съсредоточени предимно в планинските и морски курорти, и в големите областни центрове. На най-натоварените места, където се очаква голяма струпване на хора, ще бъде осигурено и съответното дежурство от техника и пожарни екипи.

Подобни статии

Top