Студентите ще „празнуват отговорно“ празника си (СНИМКИ)

С любопитни демонстрации студентите от УХТ стартираха кампанията „Празнувай отговорно“ днес.

На нарочна пресконференция те съобщиха, че всички висши училища в Пловдив се присъединяват към кампанията. Освен Аграрния, Медицинския университет и АМТИИ, традиционно се включват също Пловдивския университет, ВУАРР и ВУСИ.

Студентският съвет при УХТ стартира кампанията преди 5 години и в навечерието на 8 декември отново призовава студентите за отговорно празнуване, и повишено внимание така, че да не се стига до пътно-транспортни произшествия. На практика, откакто започна тази кампания, до тежки пътни инциденти не се е стигало, отчетоха организаторите. Според тях самите студенти са много по-внимателни, а агитацията сред самите тях е доста по-сериозна.

Днес бе направена симулация как въздейства алкохолът върху човешкия организъм. Студенти демонстрираха движение по права линия със специални очила, които симулират поведението на пиян човек.

Освен това бъдещите висшисти пуснаха гълъби в небето, а след това демонстрираха каква е разликата между обикновен алкохол и алкохол-менте. Направена бе и демонстрация от доброволци на БЧК за оказване на първа медицинска помощ.

Кампанията продължава до самия студентски празник.

Подобни статии

Top