Студентка от УХТ с награда за отличен успех

Веселина от IV курс получи приза от Българската национална асоциация по етерични масла

Веселина Серафимова получи днес награда за отличен успех от Българската национална асоциация по етерични масла, парфюмерия и козметика. Тя й бе връчена на церемония след опознавателната практика на студентите в аулата „Милен Бешков“ на Университета по хранителни технологии /УХТ/ от изпълнителния директор на асоциацията Гергана Андреева.

Чест е за асоциацията да награди студент, който се представя блестящо в обучението, заяви Андреева. Призът има паричен еквивалент – стипендия, която покрива една семестриална такса, а средствата са заделени от продажбите на книги на преподаватели в катедрата.

Студентката от четвърти курс, специалност „Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти“ благодари на асоциацията за жеста. Тя увери, че е направила най-добрия избор, идвайки да учи висшето си образование в Университета по хранителни технологии. Според нея нивото на обучение в УХТ е изключително високо, а преподавателите-професионалисти. Надява се да работи в областта на специализацията, която е започнала във втори курс – „Технология на козметиката, маслата и тютюневите изделия“.

Изпълнителният директор на асоциацията Гергана Андреева изнесе пред студентите лекция, с която показа връзката между бизнеса и науката. Тя запозна присъстващите с производството на етерични масла и ароматични продукти, както и със създаването на парфюмерийни и козметични препарати.

Подобни статии

Top