Студентски форум по международно хуманитарно право започва в Пловдив

Юридическият факултет на ПУ  е домакин на Национален студентски дискусионен форум по международно хуманитарно право

Днес и утре в Пловдив ще се проведе  Национален студентски дискусионен форум по международно хуманитарно право. Домакин на събитието е Юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, като форумът е част от проект „Динамика в развитието на международното хуманитарно право” на фонд „Научни изследвания” към ПУ. Съорганизатор на проявата е Български червен кръст, а Регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Белград също подкрепя провеждането на събитието.

Във форума ще вземат участие студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, Университета за национално и световно стопанство, Националния военен университет „Васил Левски”, Висше Военноморско Училище „Н. Й. Вапцаров“, Медицинския университет в Пловдив. Специални гост-лектори на форума са: доц. д-р Диана Ковачева – омбудсман на Република България; доц. д.ю.н. Живко Драганов – декан на Юридическия факултет на УНСС; г-жа Яна Михайлова – главен експерт в Министерството на външните работи и г-жа Александра Василева – експерт от Български червен кръст.

Модератор на събитието ще бъде заместник-деканът на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ – доц. д-р Христо Паунов. Той е член на Националния съвет на БЧК и координира дейността на единствения в страната Студентски клуб по международно хуманитарно право. По време на форума презентации по определени теми, свързани с международното хуманитарно право, ще имат също така студенти и курсанти.

1 2

Подобни статии

Top