Сухи фонтани ще „радват“ пловдивчани на спирката до Понеделник пазара (СНИМКИ)

Усилено, дори и в дъжда, се работи по довършване на площада край Епископската базилика

Сухи фонтани ще разкрасяват площадното пространство край Голямата базилика, видя репортер на DCNEWS. Те са два и са от страната на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, пред сградата на банката, на мястото на предишния платен паркинг.

Монтирането им показва, че пространството няма да се ползва за паркинг, не е ясно обаче, къде ще паркират колите на банката и как автомобилите на Апостолическата нунциатура до Католическата църква, ще стигат до вътрешния си паркинг, при все, че откъм ул. „Света гора“ има поставена подвижна бариера.

Дори и в дъждовното време през последните няколко дни работници усилено поставяха плочки на мястото и облагородяваха района.

Проектът за изграждане на Голямата базилика и площада около нея трябваше да бъде готов на 28 октомври, а официалното откриване на базиликата да стане през ноември. Това каза преди  изборите тогавашния кмет Иван Тотев. Ноември обаче си отива, а Базиликата все още не е готова напълно.

Въпреки това, по време на предизборната кампания бе направено специално събитие с посланици, които оставиха послания за бъдещите поколения и успяха да разгледат мозайките в Епископската базилика.

Прерязаха предпремиерно лентата на Епископската базилика на Филипопол (СНИМКИ И ВИДЕО)

Подобни статии

Top