Супер Луна ни очаква тази седмица, ето кога

На 8 април ще станем свидетели на розова Супер Луна.

Това ще бъде най-голямото пълнолуние за годината, тъй като перигей и пълната фаза на Луната съвпадат почти точно, което ще бъде последвано от Супер Луна цвете на 7 май, а то ще е последното за 2020 г.

Суперлуна се нарича всяка Луна, която е в рамките на 90% от перигея, т.е. най-близкото разстояние до орбитата на Земята.

Съвсем скоро небесното тяло ще се доближи до нашата планета и ще бъде по-голямо и по-ярко от обичайното. Перигеят на Луната ще е в 21:10 часа на 7 април, а пълнолунието ще настъпи в 5:35 часа на 8 април.

Луната ще се намира на 357 034  км от Земята. През април тя е наречена розова не заради цвета си, а защото по това време на годината цъфти розовият флокс, който е разпространен в САЩ и Канада. Априлското пълнолуние има и други имена – Луната яйце и Луната риба.

Според някои легенди пълната Луна през април има мистични способности. Освен че символизира пролетта, при розова Луна се правят и ритуали за ново начало. В случая супер Луната ще донесе  късмет на тези, които търсят промяна. Също така е важно през този ден да сте настроени оптимистично – това ще помогне да се изпълнят най-съкровените ви желания, посочват астролозите!

Следващата Суперлуна ще видим през май, когато небесното тяло ще е на 361 184 км от Земята.

Източник: sinoptik.bg
Снимки: forbes.com

Подобни статии

Top