Супер модерен ехограф прецизира диагностиката в урологията на УМБАЛ Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Новата апаратура е дарение от КЦМ

Чисто нов ехограф „Сименс“, модел ACUSON NX3 получи днес Клиниката по урология на УМБАЛ-Пловдив. Стойността на новия ултразвуков апарат е 45 000 лв., а дарител е КЦМ АД.

Лично изпълнителните директори на КЦМ и КЦМ 2000 ГРУП – Иван Добрев и инж. Румен Цонев връчиха дарението на шефа на болницата д-р Динчо Генев и началника на урологична клиника проф. д-р Димитър Шишков.

„С новия супер модерен ехограф ние ще прецизираме диагностиката на всички онкоболни пациенти в региона и не само, тъй като нашата клиника обслужва не само региона, но също цяла Южна България, както и София, Варна и Бургас“, посочи проф. Шишков и благодари на дарителите от КЦМ.

„Това е част от нещата, които правим и от нашата социална отговорност към хората, с които живеем от нашия град и региона. В днешно време, когато виждаме какво се случва с внезапно появилата се пандемия, чрез този акт се опитваме да напомним, че в човешкия живот има не само заразни болести, но и други заболявания, които са тежки. В КЦМ работят над 2000 души, голяма част от тях са мъже, а Клиниката по урология много помага на мъжкото здраве“, коментира инж. Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП.

1 2 3

Подобни статии

Top