Супермайката на България издаде тайната на успеха си (ВИДЕО)

Цвети: Най-важното в живота ми е здравето и щастието на сина ми и на моето семейство, а победите на корта само ми носят допълнително удоволствие

Супермайката на България и на световния тенис Цветана Пиронкова прегърна своя нов живот в света на спорта в една различна светлина.

„Всичко се променя. Приоритетите ти стават абсолютно различчни от тези, които са били допреди малко. Просто нищо повече не е същото.

Сега просто съм щастлива, че отново играя. А възможността синът ми да ме гледа също ме прави истински щастлива.

Не знам как томно да го обясня. Просто е чудесно да играеш без онова огромно напрежение, което беше върху раменете ми преди. Тогава за мен беше единствено въпрос на живот или смърт да постигна победата. А сега не е така – преди всичко е забавлението на корта“, разкри Цвети.

Последният мач на българката бе на „Уимбълдън“ през 2017 година. Тя дори не успя да играе в нито един официален турнир преди завръщането си на US Open заради пандемията от коронавирус. Бившата №31 в света дори не фигурираше в рангристата на УТА, но бе допусната до участие по правилото на защитения ранкинг.

А на „Флашинг Медоус“ в Ню Йорк Пиронкова не показа нито един признак на умора, като спечели и трите си мача дотук без дори да загуби сет.

„Когато идваш след 3-годишно отсъствие, нормално е да чувстваш определени съмнения. Но сега просто се чувствам щастлива и съм горда от решението си да се завърна, защото то е било правилно и съм се подготвила отлично.

Общо 9 майки започнаха в първия кръг на US Open, като освен Серина Уилъмс и Цветана Пиронкова, напред продължава и Виктория Азаренка, която отстрани Ига Святек с 6:4, 6:2 в третия кръг. Серина имаше много проблеми и загуби с 2:6 първия сет от сънародничката си Слоун Стивънс, но след това направи уникален обрат и взе оставащите 2 сета с 6:2, 6:2.

Самата Пиронкова въобще не е учудена, че има толкова много майки, които играят в големия тенис.

„Определено с теб като майка стават много промени, но всичко е въпрос на приоритети. А за мен най-важното е моят син, моето семейство, тяхното здраве и щастие. С тези неща никога не бих направила компромис.

Но въпреки това, ако успееш да си направиш добър и гъвкав график, ако си достатъчно мотивиран, можеш добре да комбинираш двете неща – майчинството с професионалния тенис. Това изисква много труд и усилия, но така е с всичко в живота, трябва да издържиш и физически“, разкри пловдивчанката.

Вижте цялата пресконференция на Цвети ТУК!

Подобни статии

Top