Сушата не прощава: Нов график на режима на водата в Тополово

Режим на водата е обявен и в първомайското село Искра

„Водоснабдяване и канализация“  ЕООД – гр. Пловдив съобщава на своите потребители, че съгласно Заповед № 08-02-280/ 12.07.2021 г, издадена от кмета на с. Тополово, е обявен нов график на режима на водата, поради намален дебит във водоизточника и продължаващото засушаване.

Централно спиране на водоподаването от резервоар „Лещето“ вечер от 22,00 часа до 06,00 часа сутринта.

Пускане на водата  сутрин от 06,00 до 10,00 часа.

Централно спиране на водоподаването от резервоар „Лещето“ сутрин от 10,00 часа до 17,00 часа.

Пускане на водата  от 17,00 до 22,00 часа вечерта.

При задълбочаване на сушата е възможно да се премине на друг режим, при което населението ще бъде уведомено.

Припомняме, че Тополово бе едно от първите села в община Асеновград, в което бе обявен воден режим още на 5 юли. Първоначално обаче водата бе спирана само през нощта от 22,00 ч. до 6.00 ч. сутринта. Сега режимът се задълбочава, а е възможно да стане и още по-строг.

Преди десетина дни Община Асеновград информира, че във връзка с настъпването на летния сезон и стартиране на селскостопанските кампании, е необходимо водата да бъде ползвана само за питейно-битови нужди, за да се избегне режим на водата.

Има опасност от режим на водата в асеновградските села

Все пак до воден режим се стигна и в други асеновградски села. Сред тях е Долнослав, а жители на Червен също се оплакаха, че имат въведен режим.

Асеновградско село с режим на водата от днес

Режим на водата бе обявен и в първомайското село Искра. И там сушата се оказа основен фактор, а жителите на селото остават без вода почти през целия ден.

Заповедта на кмета на Искра за налагане на режим на водата е от 12 юли, самият режим е в сила от 13 юли.

Селото ще е без водоподаванев часовете 08,00 ч. до 17,00 ч., съобщават от ВиК. При задълбочаване на сушата е възможно да се премине на друг режим, при което населението ще бъде уведомено.

Подобни статии

Top