Свалят пътници без маски в градския транспорт на Пловдив (СНИМКИ)

Продължават масираните проверки в автобусите на градския транспорт за носете на маски

Община Пловдив предприема още по-сериозни мерки за спазване противоепидемичните мерки и носенето на маски от пътниците с масовия градски транспорт. Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов, който днес беше на една от спирките, където служители на сектор „Общинска полиция“ и на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ правеха нарочна проверка за редовността на хората в автобусите и маршрутките.

Припомняме, че вчера кметът Здравко Димитров обяви, че ще се предприемат още по-драстични мерки в града, с оглед все по-големия брой заболели от коронавирус. Той призова гражданите да бъдат по-отговорни към себе си и околните и да спазват мерките за дезинфекция, хигиена и дистанция.

„За последната седмица са проверени 340 автобуса в различен времеви диапазон и на различни места в града. Установени са над 40 нарушители,  като са съставени 36 предупредителни протокола и 10 устни забележки на малолетни лица за неспазване противоепидемичните мерки в обществения градски транспорт“, конкретизира заместник-кметът Тодор Чонов.

Пътниците, които не носят маски, биват сваляни от превозното средство, така че да не продължават да застрашава здравето на останалите.

По време на днешната проверка само за 15 минути трима пътници бяха помолени да слязат от различни автобусни линии, след което им беше съставен протокол за неспазване противоепидемичните мерки в градския транспорт.

1 2

Top