Свалят шефа на волейбола инж. Данчо Лазаров (НА ЖИВО)

Пловдивските Марица и Виктория Волей са от 12-те клуба, които искат да се отърват от „мухлясалия“ началник

Левски, ЦСКА и други волейболни клубове при мъжете, както и пловдивският Виктория Волей и шампионките при жените от Марица (Пловдив) свикват извънредно общо събрание за смяна на президента на БФВолейбол.

Инициативата за сваляне на несменяемия от 2002 година инж. Данчо Лазаров ще обявят днес в 12 часа водещи клубове на нарочна пресконференция в Пресклуб “България”.

Идеята е да бъде свикано извънредно общо изборно събрание на БФВ, на което да се гласува оставка на 76-годишния Лазаров. За целта трябват подписите на 1/3 или поне 43 клуба, членуващи във федерацията.

Атаката срещу Лазаров идва точно когато възникна ново високо напрежение между него и вицепрезидента на БФВ Любомир Ганев. В началото на седмицата легендарният волейболист обяви публично, че УС на федерацията е насрочил за 20 декември в Казанлък заседание, на което той ще бъде изваден от управата като неудобен. Целта на това действие според Ганев е той да не може да се кандидатира за президент на централата, защото по устав може да бъдат избирани само членове на УС.

Самият Ганев вече два пъти бе кандидат за шеф на българския волейбол. Веднъж си издигна официално кандидатурата през 2015-а, но няколко дни преди общото събрание я оттегли. Миналата година пък, когато Лазаров намекна няколко пъти, че ще се оттегли, той отново заяви, че ще е готов да го замести.

Само че Лазаров не само че не се оттегли, ами заяви официално, че ще си изкара мандата до 2021 година.

Днес ще се искат и промени в устава, като президентският пост да бъде максимум за 2 мандата. Клубовете са и против да има длъжност почетен президент на федерацията, защото така се изкривявала демокрацията.

Гледайте пресконференцията на живо ТУК!

Подобни статии

Top