Свекърът на убитата в Бегово Красимира Куковска, окрал мъртвата си снаха

Бащата на убиеца Любомир Петров – Ганчо, бил спипан от полицията с половин тон пшеница и слънчоглед с неизяснен произход

Генчо Петров, бащата на Любомир Петров от пловдивското село Сухозем, е заловен в кражба. Вчера от полицията излезе съобщение, че 43-годишен мъж е спрян за проверка, докато управлявал джип „Сузуки Вита“ с ремарке. В него ченгетата от РУ Хисар открили зърнена продукция – 500 кг пшеница и 70 кг слънчоглед, чийто произход не успял да докаже.

Установено е, че мъжът противозаконно отнел слънчогледа и пшеницата от стопански двор в село Бегово. За случая е уведомена Районна прокуратура Пловдив.    Проверка на репортер на БЛИЦ показа, че арестуваният за 24 часа всъщност е Генчо – бащата на Любомир Петров, който преди пет месеца уби жената, с която живеел на семейни начала и от която има две деца – Красимира Куковска, с газова пушка.

Нееднократно въпросният мъж е влизал в халето на мъртвата си снаха и е изнасял продукция оттам, съобщава БЛИЦ, като се позовава на разследващи. Едва миналия ден обаче, полицията е успяла за го залови.

След като Красимира беше убита, модерното хале, построено от баща й, неизвестно как и защо, е минало по някакъв начин в ръцете на Генчо. Там имало пазач, който доброволно и срещу обещания за пари отключвал и давал много от продукцията на свекъра.

Припомняме, че преди пет месеца трагедията разтърси Пловдивско. Мъргва, с прострелна рана в гърдите, в дома си  в село Бегово беше намерена 21-годишната Красимира Куковска. Отначало момчето, от което жертвата има две невръстни деца, е заявило, че така е намерило любимата си. След като разиграва разследващите в продължение на седмица, 20-годишният Любомир Петров си призна че уж неволно е застрелял Красимира, докато се карали и боричкали, с въздушна пушка.  Сега обаче обвинението е преквалифицирано в умишлено и предстои Любомир да се изправи пред съда.

Сагата датирала от години и всички в Бегово са запознати с нея.

Любомир преди около 3 години завъртял главата на Красимира, но не бил одобряван нито от роднините й, нито от приятелите й. Казвали й, че той е с нея само заради парите й. Бащата на момичето бил богат арендатор с хиляди декари земя. В последствие обаче той починал, преди това при катастрофа си отишла и майката.

Красимира родила две деца на Любомир, но проблемите били ежедневие в младото семейство. Той само харчел, не работел и пилеел ужасно много пари за безсмислени неща. Красимира се оплаквала, че ще я докара до просешка тояга. Така се стигнало до момента, в който момичето изгонило момчето от живота си. Седмица след това станало убийството и Красимира завинаги останала на 21 години.

Top