Светът на тениса възхитен от Алекс Лазаров!

Министър Красен Кралев също засипа със суперлативи отбора на България след победата над Великобритания

Александър Лазаров се намира под №517 на сингъл и 477 на двойки в света, но е големият герой в първия ден на ATP Cup!

Третата ракета на България излезе на корта с Григор Димитров в решителната битка на двойки срещу Великобритания и изигра един от най-силните мачове в своята кариера, за да се представи пред света на тениса.А светът на тениса се възхити на третата ракета на България в социалните мрежи. Лазаров и Григор Димитров донесоха първата победа на България на ATP Cup! Играещият ни капитан и третият ни най-добър състезател спечелиха решителния мач на двойки срещу Великобритания, отразявайки два мачбола и надигравайки изненадващо опитните Джейми Мъри и Джо Солзбъри със 7:6(5), 6:7(2), [11-9]. По този начин нашият състав затвори серията с успех от 2:1 победи.

От Tennis Podcast отчетоха успеха на българите и отличиха третата ни ракета:

„Световният №477 Александър Лазаров беше абсолютно невероятен в края на мача на двойки. А радостта по лицето на Григор Димитров, след като изведе отбора си от аутсайдери до победители, е толкова чиста и специална“.

Стийв Тигнър от авторитетното издание Tennis Magazine също не спести суперлативи за Алекс:

„Отборният тенис винаги е добър заради факта, че ни представя нови лица и ги поставя под светлините на прожекторите. Алекс Лазаров, с ранкинг №517, беше човекът на мига за България при победата на Великобритания тази вечер“.

От известния блог The Tennis 360 написаха:

„Какво представяне от България! Как е възможно Александър Лазаров да е №517 в света?“.

„Абсолютно невероятно от отбора на България! Григор Димитров и Алекс Лазаров спасиха два мачбола, за да победят Мъри и Джо Солзбъри със 7:6(5), 6:7(2), [11-9], за да постигнат изненадваща победа на ATP Cup“, написаха от официалния Twitter профил на отборната надпревара.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също коментира страхотната победа на българските тенисисти над Великобритания.

„Имаме отбор! Браво момчета“, написа министърът на младежта и спорта във Фейсбук.

Подобни статии

Top