Светилища край Асеновград остават недостъпни заради пропадащ път

Пътят до село Мостово пропада, повлечен от свлачище. Заради дъждовете в последните месеци участъкът отново се раздвижи и заприлича на планински релеф. Най-кризисната отсечка е  между Мостово и махала Юрта, алармира читател на DCNEWS. Настилката е почти непроходима, в района се образува и опасно свлачище. Движението в порутения участък  е изключително рисково.

 

 

Благодарение на ключовото си географско положение, село Мостово се радва на безспирен туристически интерес почти целогодишно. Фактът, който привлича като магнит посетителите е, че то  попада в средата на енергийния триъгълник, образуван от светилищата „Белинташ“, „Караджов камък“ и Кръстова гора.

 

 

„Ако не се вземат спешни мерки, пътната връзка ще бъде прекъсната напълно”, пише в сигнала си Райчо Тютюнджиев. „Какво е направила Община Асеновград за подобрението на пътната инфраструктура до световно известните туристически забележителности, до светилищата Кръстова гора , Караджов камък и Белинташ? Кметският наместник Веско Желев не е в състояние да се справи с проблемите.  Общината е абдикирала,  относно този район . Туристи от цял свят посещавайки тези места и са възмутени от отношението на Общината.”

 

 

За сигнала ще бъде уведомен кмета на града д-р Емил Караиванов. DCNEWS обещава, че ще публикува отговора на градската управа, веднага след като го получи.

Подобни статии

Top