Светлина и звук превръщат Чинарената гора в село Белащица в приказно място

Синхронно управлявани осветителни тела и специална звукова среда ще изградят абстрактен пейзаж от мистични сенки на въображението

Интерактивна светлинно-звукова инсталация представят в Чинарената гора в село Белащица тази вечер.Проектът е  част  от програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019.

Инсталацията е създадена специално, за да подчертае уникалността на природния феномен, който представлява самата гора. Дърветата там са на стотици години, а за произхода им се носят легенди.

Някога стволовете им били масивни и дебели, но по-късно, поради неизяснени причини те са напълно изсечени. Като по чудо обаче, гората се самовъзражда и множество нови стъбла израстват от старите дънери.

Разклоненията им образуват изключително красиви природни форми с височина от 50 метра. Синхронно управлявани осветителни тела и специална звукова среда ще изградят абстрактен пейзаж от мистични сенки на въображението.

Всеки, който желае да посети Чинарената гора, в събота вечер, има възможността да ползва безплатен транспорт с автобус, осигурен от Областна администрация Пловдив, който тръгва в 19.00 часа от паркинга пред централна поща. Обратният курс към Пловдив ще бъде в 22.00 часа. Автобусът ще е обозначен с табела на Пловдив 2019, а броят на местата е 45.

Подобни статии

Top