Световен резонанс събира артисти от четири континента

Проект Световен Резонанс обединява в една изложба творбите на 18 артисти от 11 държави и 4 континента.

Двете колажни рисунки на Aнтоан Стойков (България) са следствие от експеримент с различни материали, техники и художествени похвати. Идеята на автора е да докаже, че опитът с различните по свойство използвани материали, в зависимост от тяхното съчетаване  може да се трансформират в едно завършено цяло.

Концептуалната фотография на Барбара Шал (Бразилия), ни потапя в експлозия от цветове с творбата си “За теглото на моето тяло“. Серията снимки са резултат от поредица експерименти на потапяне на тела във вода, която съответно ги приема или отхвърля.

Визуалната инсталация “Място на гръмотевици“ на Валерия Фаренкрог (Чили-Германия) е създадена от множество фотографии, направени в град Талка, Чили по време на бедственото земетресение през 2010 г. Произведението носи наименованието на града, което означава „място на гръмотевици“, в превод от местния език на племето Мапуче.

“Реалността принадлежи на призраците“ е двойна аудиовизуална проекция с автор Габриеле Марони (Италия). Тя показва на преден план негър, който изброява имената на хора, загинали на работна площадка в Средиземно море през 2017 г. и при  разрушаването на моста Моранди в Генуа.

Същността на понятията миг, настояще и време

се изследват от Гергана Еленкова (България-Испания) в нейната ленд-арт инсталация “Огледала, проекции, трансформации“ чрез използване на свойствата на огледалото за намеса в пейзажа.

1 2 3

Top