Световни специалисти по лазерно зъболечение на 17-и международен конгрес

Най-старата научна организация в областта на лазерната дентална медицина ISLD избра Пловдив за своя 17-и международен конгрес.

Престижният форум ще се проведе от 6 до 8 юни в модерния аудиторен комплекс на Медицински университет – Пловдив, а присъствие са потвърдили около 300 специалисти от Израел, Германия, Португалия, Бразилия, Мексико, Украйна, Полша, Уругвай, САЩ, Русия, Египет, Иран, Гърция, Франция и др.

Програмата на конгреса е изключително богата и разнообразна. В първия предконгресен ден гостите ще могат да посетят няколко клинични курса, които ще бъдат проведени в лазерния център на ФДМ – Пловдив.

Официалното откриване ще бъде на 7 юни с впечатляващо лазерно шоу, подготвено от специалисти по визуални ефекти от Израел.

През останалите дни ще има лекции, семинари, постерни сесии и орални презентации едновременно в четири зали, както и изложба на производители на лазери, семинари и уъркшопове.

Тъй като събитието се провежда в годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, гостите ще могат да се насладят на разнообразна програма от събития, свързани с типичните особености на града, с неговото културно наследство, история, темпо на живот. Ще се разходят и до Бачковския манастир, Долината на тракийските царе, Чудните мостове.

„Когато генералната асамблея на ISLD (International Society for Laser dentistry) предпочете кандидатурата на Пловдив за своя 17-и международен конгрес, много колеги бяха скептични, но този избор беше съвсем логичен. Още преди 4 години ние получихме неофициална покана да се включим в селекцията за домакин на конгреса през 2019 г., работихме усърдно и спечелихме одобрението на членовете на ISLD”, коментира председателят на Българското Дентално Лазерно Общество доц. Георги Томов.

1 2

Подобни статии

Top