Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева с почетното отличие на Пловдив

Тържествена церемония за удостояване на световното известната прима на българската опера Соня Йончева със званието „Почетен гражданин на град Пловдив”ще се състои днес от  12.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ №1.

По време на удостояването със званието „Почетен гражданин на град Пловдив”, Председателят на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков ще връчи на  СОНЯ ЙОНЧЕВА   Почетен знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.

Припомняме Ви, че по предложение на Кмета на Пловдив Здравко Димитров, Общинският съвет на Пловдив гласува Решение №25, взето с протокол №2 от 16.02.2021 г. за удостояване на  СОНЯ ЙОНЧЕВА   със званието „Почетен гражданин на Пловдив“ заради „изключителния ѝ принос  в областта на оперното изкуство и обществения живот, многобройни заслуги за развитието и популяризирането на културата и утвърждаване на националния и международния престиж на град Пловдив, както и за ангажираност и подкрепа на млади български оперни таланти.“

След кратката, тържествена церемония,  СОНЯ ЙОНЧЕВА   ще даде изявление за медиите.

След седмица, световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ заедно с краля на операта Пласидо Доминго на 31 август  точно в 20 часа.

Те ще изнесат „Гала концерт“ с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Подобни статии

Top