Свидетел на въоръжения грабеж в Катуница разказа за обира

Служител на община Садово е станал очевидец

Свидетел на въоръжения грабеж от пощата в Катуница разказа за обира, съобщи БЛИЦ.

Припомняме, че към 13.30 ч. днес в полицията е получен сигнал за грабеж в пощенски клон в селото, съобщиха от полицията. По първоначални данни извършителят бил въоръжен с пистолет и отнел около 3000 лева.

Селото е било блокирано от полиция. На мястото текат процесуални и следствени действия и разследващите работят по изясняване на всички обстоятелства около случая. На по-късен етап евентуално ще бъде предоставена повече информация.

Екшън в Катуница: Въоръжен нахлу в пощата и ограби 3 бона

Към момента може да се посочи, че е нямало стрелба и няма пострадали хора. Според очевидци нападателят е бил с маска. При огледа е намерен предполагаемият пистолет, който според криминалистите не е боен, но предстои експертиза за установяване на вида му.

Според 52-годишният Иван Станков – служител на община Садово, той сам е гонил крадеца и е станал очевидец в екшъна. Станков разказа че следобед е спрял с автомобилът си пред пощата и още преди да излезе се навел да си сложи маската, чул пукот. Малко след това осъзнал, че е изстрел.

На вратата се разминал с едър мъж – около 1.80 м висок, с шапка и очила. Направило му впечатление, че мъжът носел открито пистолет. Видял, че единия патрон е заседнал вътре. Разминали се рамо до рамо и заради това Станков забелязал детайлите. Престъпникът носил и платнена торба, в която се доставят парите на пощите.

Все още не осъзнавал, че става свидетел на обир и влязъл в пощата, където разтревожената касиерка казала, че бандитът насочил пистолет към нея и казал: „Давай!“. Преди това стрелял в помещението, но не по хора. В този момент пощата е имало и клиент – млад мъж , като никой от тях не е пострадал.

Инцидентът станал малко след обедната почивка. 5 минути след изстрела пристигнали и полицаите от Садово. Те хукнали след обирджията, а след тях тръгнал и Иван Станков.

Под жп моста в селото бил намерен пистолета, с който е извършен обира и според запознати е газово оръжие.

Станков е категоричен, че издирваният не е местен.

Садово не помни такова нагло престъпление от времето, когато заради смъртта на 2 момчета бяха подпалени палатите на Цар Киро, а той и семейството му бяха изгонени от Катуница.

Кметът на община Садово Димитър Здравков коментира, че вярва в полицията и се надява в най-скоро време престъпникът да бъде заловен.

Снимка: bTV/Емил Кацаров

Подобни статии

Top