Свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров забрави всичко - DC news

Свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров забрави всичко

Четоха показанията на Никола Капсъзов, дадени по време на досъдебното производство

Важен свидетел по делото срещу рентгенолога от УМБАЛ-Пловдив д-р Иван Димитров, застрелял Жоро Джевизов – Плъха на 2 март 2018 година, обяви, че няма спомен от злокобната нощ преди три години. В съдебната зала днес Никола Капсъзов, с прякор Кольо Багера, на който д-р Димитров се е обадил първи след инцидента обясни, че се чувства зле психически и емоционално след смъртта на негови  близки и не помни нищо.

Заради това се наложи съдията по делото Петко Минев да прочете показанията на Капсъзов по досъдебното производство – дадени пред съдия и пред дознател.

Според тези показания към 2 ч. посред нощ лекарят му се обадил и му казал, че в дома му са влезли крадци и са го нападнали. След това го извикал да дойде. Капсъзов, който живеел наблизо, се облякъл набързо и отишъл. Попитал лекаря какво е станало и той обяснил какво се е случило. Разказал му, че роми са влезли в двора да крадат. Лекарят бил само по чорапи и джапанки, на крака му имало рана до кокалчето и кръв. После разказал на Капсъзов, че чул шум, в бараката на двора светнало. Взел пистолета си и слязъл долу, където заварил един ром, който го напсувал. Докторът стрелял в краката му, за да го подплаши и ромът тръгнал да бяга. По пътя ромът взел табелата отвън и я хвърлил по Димитров, после хвърлил и нож, който ранил доктора в крака. Накрая избягал по бул. „Шести септември“ и се скрил в една от уличките.

Капсъзов попитал лекаря дали ромът не е някой от работниците, които му правели басейн, защото всички били роми. Димитров обаче казал, че не успял да  го види. След това показал хвърления по него нож на Капсъзов, който го описва като дълъг и тънък, с 15-20 см гладко острие. „На върха видях кръв“, обяснява Капсъзов.

Впоследствие младият мъж посъветвал лекаря да промие раната на крака си и да се обуе. По-късно двамата се разходили наоколо по ул. „Младежка“ и булевард „Шести септември“ – купили цигари и повървели малко, а накрая се прибрали, като по пътя търсели крадеца. Там ги посрещнала лелята на доктора, която ги питала какво става. Двамата й разказали за крадеца. Накрая Капсъзов попитал д-р Димитров дали да извикат полиция, но той отказал. „Видя ми се притеснен. Тръгнах към Иван, когато се обади, защото мислех, че са го нападнали и ще се бием“, пояснява още Никола. 

1 2

Подобни статии

Top