Свлачището по пътя за Асенова крепост се увеличава

Геолози ще преценят начина за укрепване на опасната зона

С 10 метра е нараснало свлачището по пътя за Асенова крепост, което се активира след поройните валежи в края на месец юни. Само за една седмица са се образували нови пукнатини по асфалтовата настилка и свличания в зоната. Така дължината на пропадналия участък вече е около 30 метра, а свлачището е погълнало почти половината от пътното платно.

„Свлачището продължава да е активно и в момента. Има наличие на влага, което най-вероятно означава, че се оттичат води”, коментира за DCNEWS инж. Петър Бояджиев, заместник-кмет по строителството в Община Асеновград.

Общината вече е изпратила сигнал до специализираните органи,

като настоява да бъде извършен спешен оглед на рисковия участък от пътя. Предстои експерти да преценят начина на укрепване на опасната зона и евентуално след това да се пристъпи към действия по възстановяване на пропадналото пътно платно.

Мястото продължава да бъде обезопасено със сигнални ленти и метални стоманени пана. Контрол по начина на преминаване на автомобилите оказват и органите на Пътна помощ, които дежурят денонощно. Движението на автомобили се извършва само в едната лента, като се спазва пропускателен режим в двете посоки на преминаване.  Ще бъде поставена и специална табела, която да забранява движението на тежкотоварни коли и автобуси.

Подобни статии

Top