Свободняците останаха с една квота за Токио

Днес на тепиха в „Арена Армеец“ излизат жените, за квоти ще се борят Мими Христова, Сезен Белберова и Мария Оряшкова

Националите по свободна борба останаха с една квота за олимпийските игри Токио 2020, след като Ахмед Батаев не успя да стигне финал в категория до 97 кг на квалификацията в София. В полуфиналите натурализираният у нас чеченец отстъпи на кубинеца с италиански паспорт Абрахам Кониедо с 3:2. Съперникът му е трети на световно и европейско първенство.

Така свободняците останаха с една квота, спечелена от Георги Вангелов (57) на европейската квалификация в Будапеща през месец март.

Националите ни бяха без старши треньора Валентин Ангелов, който в навечерието на турнира даде положителен тест за COVID-19. Така състезателите ни бяха извеждани от помощниците му Димитър Кумчев и Йордан Денев.

Днес на тепиха в „Арена Армеец“ излизат жените, като България ще има представителки в 3 категории – Сезен Белберова (53), Мими Христова (58) и Мария Оряшкова (76).

Европейската шампионка от 2020-а Мими Христова очаква победителката от срещата между туркинята Бусе Тусун, втора на световната купа през 2020-а, и доминиканката Овиедо, пета на панамериканските игри.

При 63-килограмовите Сезен Белберова ще спори с корейката Хиунйонг Ох, пета на азиатското първенство през 2019-а.

Мария Оряшкова (76) излиза срещу кубинката Милаимис Потрил.

Само финалистите взимат квоти за игрите, които не са поименни.

Подобни статии

Top