Сводник от Войводиново отива на съд, купил си 11 коли - DC news

Сводник от Войводиново отива на съд, купил си 11 коли

Окръжна прокуратура – Пловдив го предаде на съд и за пране на пари

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Антон А., на 48 г.  Той е предаден на съд за сводничество. От февруари 2014 г. до 19.05.2020  г., в с. Войводиново, обл. Пловдив, в мотел, нает от него, мъжът е предоставял систематично – повече от три пъти, стаи на седем жени и един мъж и др. неустановени лица, за извършване на полови сношения и блудствени действия, като  деянието и извършено с користна цел.

Спрямо сводника е повдигнато обвинение и за пране на пари, като от месец март 2014 г. до 19.05.2022 г. в гр. Пловдив и в с. Войводиново, обл. Пловдив, повече от два пъти, е извършил сделки с имущество – заплащане на наем и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление.

Прокуратурата: Арестуваният лихвар в Пловдив е бил известен като банка „Менду“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Антон А. първоначално работел като готвач в мотел в с. Войводиново. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плащал по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от получените пари на сводника. В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в мотела се намирали по 6-7 жени, които проституирали.

В резултат на съвместни действия на полицията и прокуратурата, незаконната дейност на територията на мотела била преустановена. В хода на разследването е установено, че през годините Антон А. с получените пари от незаконната дейност е плащал наеми за помещенията – в общ размер на 150 000 евро, в левова равностойност  293 250 лева. Освен това той  закупил и 11 автомобила от различни марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др., като е знаел, че средствата са придобити от него чрез сводничество. Установено е, че общата сума за платени наеми и закупени автомобили е 383 963 лева.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Припомняме, че случаят се разчу, след като беше арестуван братът на Антон А. – Стефан Асенов, с прякор Менду. Лихварят от Аджисана бе арестуван при акция през май 2020 година. Тогава хората, които вземали заеми от т.нар. банка „Менду“, считали, че Мендуто имал протекции от институциите. При същата акция разследващите удариха и хотела на Менду, дейността на който се движела от брат му Антон. Хотел „Мерита“ се намирал на АМ „Тракия“ и към него имало ТИР-паркинг. В него се давали стаи за платена любов, като при удара на ченгетата на място били открити 7 проститутки, които охотно обяснили, че стояли там и се влюбвали с тираджиите, а братът на Асенов им давал стаи срещу 15 евро на клиент и 5 евро за помещение, за да въртят платена любов.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top