Сводник уби 22-годишна проститутка в Стара Загора

Студени досиета: Разкриха убийство в Пловдив с 14 г. давност

Убиецът живеел с младата жена на семейни начала

22-годишна жена е намерена убита в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Тялото е било захвърлено в ромската махала„Лозенец”. Първо го е видяло дете от квартала.

Сигналът за намерения труп в Стара Загора е подаден тази неделя – 24 март 2019  г., на спешния телефон 112. На мястото – жилище в ромската махала на Града на липите, незабавно е извършен оглед.

Жената е открита с прободна рана в областта на врата, където е намерен и забит нож.

Полицията бързо е установила самоличността на жертвата. По първоначални данни тя е била проститутка. В рамките на няколко часа е задържан и заподозрян за престъплението – 28-годишен мъж с инициали Т.В., неин сводник. Двамата са живеели на съпружески начала.

При огледа на местопроизшествие са иззети ножът, дрехи и част от одеяло със следи от червеникава течност. Назначени са и се извършват експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, дактилоскопна експертиза и ДНК-експертиза. Разпитват се свидетели.

Т.В. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – за това, че на 24.03.2019 г. умишлено е умъртвил 22-годишната жена. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Наказанието,  което се предвижда за престъпление по чл. 115 от НК, е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Подобни статии

Top