Сводник в Германия остава в ареста, убил баща и син

Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение постановена от Старозагорския

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Старозагорския окръжен съд, с което е взета  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.С. Той е обвинен, че заедно още двама души е извършил убийство на баща и син, като престъплението е извършено на  21 срещу 22.10.2017 г. в село Паничерево, Старозагорско.

Апелативните магистрати смятат, че от събраните до момента доказателства по делото може да се приеме, че  подсъдимият е съпричастен към престъплението в което е обвинен.

Съдът приема, че има опасност М.С. да извърши друго престъпление предвид факта, че спрямо него има допусната европейска заповед за арест от прокуратурата в град Вебер, Германия. Там той е обвинен в задържане на заложник, изнасилване, принуждаване към проституция чрез използване на насилие и сводничество. Изпълнението на европейската заповед за арест е отложено до приключване на наказателното дело срещу М.С. за  убийството в България. Едва след това подсъдимият ще бъде екстрадиран в Германия, където ще бъде съден по другите обвинения.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

Подобни статии

Top