СЗО експерти на инспекция в „УМБАЛ-Пловдив“

Гостите бяха впечатлени от мениджърския екип

„Впечатлена съм от мениждърския екип на болницата, който е съумял да въведе отлична организация и да гарантира високо качество на здравната грижа“. – Това заяви Джил Фаригтън, координатор на екип от експерти към Световната здравна организация /СЗО/след посещението си в „УМБАЛ-Пловдив“.

„Не очаквах и останах изненадана, че в лечебното заведение посредством специално разработени анкети непрекъснато се проследява удовлетвореността на пациентите от престоя им в отделенията“, добави тя.

Четиримата СЗО експерти бяха на посещение в бившата Окръжна болница по заръка на Министерството на здравеопазването. След проверката те ще  изготвят препоръки за подобряване качеството на медицинските услуги в областта на неинфекциозната заболеваемост в страната.

„Нашата мисия са превенцията и лечението на социално значимите заболявания – сърдечно-съдовата патология, инфарктите, инсултите и диабета“, заяви Фарингтън. Във фокуса на вниманието им беше терапията чрез тромболиза при инсултно болни.

СЗО експертите питаха за болничните услуги и тяхното мониториране

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Аргир Аргиров и главната сестра Елена Симеонова. Още с влизането в болницата се отправиха към Спешно отделение, след това посетиха инвазивна кардиология и неврологията. На всички места четиримата експерти от СЗО обсипваха с въпроси представителите на ръководството и медицинските екипи.  Част от питанията им бяха свързани с болничните услуги и тяхното мониториране, а останалите – с пътищата за финансиране. Поинтересуваха се колко са лечебните заведения на територията на Пловдивска област и с колко легла разполагат.

1 2

Подобни статии

Top