Табели предупреждават в Асеновград да се опазва околната среда

Те са разположени в парковете

Община Асеновград постави предупредителни табели, с които се приканват гражданите да опазват околната среда. Целта е да се предотврати безразборното изхвърляне на отпадъци, люспи от слънчоглед, фасове от цигари и други на нерегламентирани места.

Табелите са монтирани в Градския парк. Те предупреждават, че е „забранено изхвърлянето на отпадъци – глоба от 50 лева до 500 лева“ и е „забранено паркирането на МПС върху тревните площи – глоба от 50 лева до 200 лева“. Други три табели общо са поставени съответно – в индустриална зона и – в парка до Пожарната.

Още шест са знаците, обозначаващи, че е “забранено разхождането на кучета“. Те са монтирани в Градския парк – до детските площадки; на улица „Цар Освободител“; на улица „Свобода“; в парка „Братя Пачови“; зад Исторически музей – до детската площадка.

Община Асеновград пояснява, че табелата не забранява директното преминаване на четириноги, водени на повод от стопаните им, през парка. Не е допуска разходката и газенето на тревните площи там.

Целта на инициативата е всички да се обединим около каузата да се спазват указанията, за да живеем в по-чист и приветлив град.

Община Асеновград благодари на асеновградчани и гостите на града, че опазват околната среда, като не изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани места!

Подобни статии

Top