Талантливите деца на Пловдив пеят и танцуват за мир в концерт на Римския стадион - DC news

Талантливите деца на Пловдив пеят и танцуват за мир в концерт на Римския стадион

Концертът започва в 18:30 ч.

Концерт с участието на най-добрите детско-юношески състави от Пловдив ще разлюлее сцената на Римския стадион в Пловдив на 14 април 2022 от 18:30 ч. Името на концерта е „Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир“ и в него ще вземат участие деца от детска градина „Боряна“; ОУ „Кирил и Методий“; ОУ „Любен Каравелов“ с фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“; децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с участие на вокална група „Бамбини“, вокално студио „Синтез“, школата за джаз – балет и художествена гимнастика, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, ФАФ „Куклици“; Детска танцова школа при фолклорен ансамбъл „Тракия“; деца от Украйна и Кристина Жечкова – бесарабска българка от Украйна, участник в „Гласът на България“, студентка в АМТИИ.

Организатор на събитието е Фондация „Живите български корени“. Осъществява се с подкрепата на Община Пловдив и любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“.

Концертът „Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир“ е с вход свободен и е благотворителен.

В специалните кутии на място, желаещите могат да дарят средства, които ще бъдат използвани в помощ на обучението на децата на бежанците от Украйна в Пловдив за организиране на обучителен център, набавяне на учебни пособия, учители, доброволци и други, които да помагат на украинските деца да научат по-леко и по максимално достъпен начин български език и по-лесно да се адаптират в българската образователна система.

„Изкуството е изключителен феномен – емоция, вълшебство, откровение, тайнство! Изкуството е обмяна на идеи, посланик на истински житейски ценности. То притежава способността да лекува душите и умовете ни, да помага за духовното и човешко израстване. Днес, когато Украйна се бори за своята свобода, Фондация „Живите български корени“ застава зад мъжете и жените, които бранят земята си, живота на своя народ, своите корени и традиции. Съпричастни сме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили подслон далеч от дом, близки и Родина. С този концерт децата и юношите на Пловдив, чрез своите умения да създават изкуство заявяват, че мирът е най-голямата ценност на Земята. Нека се насладим заедно на красотата на техните танци, песни и музика. И като възрастни, да не забравяме, че МИРЪТ е условието за щастливо детство, за детските усмивки и детското творчество във всяка страна по света. Елате! Пролет е! Датата е 14 април (четвъртък), дни преди Цветница. Нека с изкуство помогнем на тези, които имат нужда от обич и подкрепа сега. Нека отворим сърцата си. Фондация „Живите български корени“ благодари сърдечно на всички съмишленици за отзивчивостта и щедростта!“, споделят от екипа на Фондацията.

Дарения могат да се правят и по банков път:

Фондация „ЖИВИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ”

E-PAY България BIC: ESPYBGS1, IBAN: BG25 ESPY 4004 0037 6866 19

Основание: подкрепа за Украйна

Подобни статии

Top