Танцова формация „Петлите“ с концерт – спектакъл „Да  докоснеш мечтата“ - DC news

Танцова формация „Петлите“ с концерт – спектакъл „Да  докоснеш мечтата“

Специален гост в Пловдив ще бъде обичаната актриса Силвия Петкова

Община Пловдив и Сдружение „Петлите“ канят пловдивчани на един много емоционален, зареждащ и атрактивен спектакъл, който носи заглавието „Да  докоснеш мечтата“ с участието на Танцова формация „Петлите“.

Специален гост в Пловдив ще актрисата Силвия Петкова. Ще участва и Георги Димитров – създателят на уникалната за България танцова формация от деца от домовете и децата от семейства – „Петлите“, по чиято автобиографична книга е направен спектакъла „ Да докоснеш мечтата“. Премиерата бе през лятото на 2019г. в Летния театър на Бургас, където публиката плака и се радва на истинските истории, претворени в танцово шоу. Георги Димитров ще представи в Пловдив своя личен разказ.

Да дръзнеш да бъдеш щастлив! Това е спектакъл, разказващ какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб..

В проекта са вплетени историите на Георги Димитров, израснал в дом „Коджакафалията“ град Бургас  разказващи, че е важно човек да изживее собствения си живот така, че да има какво да разказва и да не се срамува от разказаното. За онази любов, която ти дава зелена светлина да бъдеш това, което искаш да бъдеш!

Сдружение „Петлите“ е дългогодишен партньор в редица инициативи, свързани с подкрепа за децата, израснали в социални институции. В спектакъла участват възпитаници на институциите, които са били част от танцовата формация от основаването ѝ до момента.

„Да  докоснеш мечтата“ ще видим в Пловдив от 19.00 часа в зала „Сила“.

Проектът е осъществен с подкрепата на Министерство на културата, на Община Пловдив, община Бургас и община София, както и на всички спонсори и партньори, които в годините са повярвали в таланта на „Петлите“. От създаването до момента формацията е изнесла над 300 самостоятелни концерта в България и чужбина и е носител на многобройни национални и международни награди.

 

Top