Танцови и фитнес организации с декларация срещу забраната да работят - DC news

Танцови и фитнес организации с декларация срещу забраната да работят

Декларация от името на Съюза на организациите за любителско изкуство бе разпространена в социалните мрежи.

Документът е във връзка с наложените мерки за забрана за работа на центровете, занимаващи се с изкуство, култура, спорт и фитнес.

Ето какво написа по този повод във Фейсбук страницата „Ние Гражданите“ Николай Серафимов, ръководител на  Мюзикхолен театър Пловдив:

Карантината наложена ни за втори път, очаквано пак удари образователните и културни институти, като най-безобидната и недоходоносна към бюджета сфера, и с която могат да се отчитат активни действия.
Казват, че тялото е храм на душата!
Ако тялото е болно, душата също страда!
И обратното! Когато страда душата, тялото губи своята сила и имунна защита. Държавата не спира издръжката на държавните театри и опери, както и изплащането на заплати. Не е така обаче със всички онези знайни и незнайни… възродители, частни театри, школи, клубове, фитнес центрове и стадиони! За държавата обаче… те са забравени и финансовите им компенсации са последни в списъка…даже ги няма там, но пък са на първо по затваряне!
Иначе 300 000лв. подкрепа за „Пайнер“ е предвидена…ама те не бяха май към Културата?!
От тази забрана страдат и всички онези, които стоят зад кулисите, зад пултовете за управление на звук и светлина, галериите и музеите. Но на кой му пука, като нямаш приходи, /защото ти е забранено/ как се плаща на персонал по схемата 60/40 или как се плащат данъци и наеми!?
За това, за да ни видят и за да ни чуят на 29.11.2020г. в гр. Пловдив се събрахме клубове от цяла България и учредихме „СОЛИ“ – Съюз на Организациите за Любителско Изкуство! Правителството ни дискриминира спрямо останалите професии и ние ще си потърсим правата! Така, както плувните басейни са безопасно място за децата, така и залите ще трябва да са! Всяка школа, сдружение, клуб може да стане член на Съюза и колкото повече сме, толкова по силен ще е гласът ни! Добавяме линк към протестната декларация на „СОЛИ“….
Бдете над здравето си!
Николай Серафимов

Вижте и самата декларация:

Подобни статии

Top