Танцьори от 10 държави взривиха Античния (СНИМКИ)

Танцьорите изпълниха по един от танците си на античната сцена

Препълнен Античен театър, бурни аплодисменти и многократно ставане на крака – така започна снощи 24-ия Международен фолклорен фестивал-Пловдив 2018. Организатор на едно от най-обичаните събития под тепетата е Община Пловдив.

В тазгодишното издание, което продължава до 3 август, участват фолклорни състави от 10 държави – Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия и България, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми.

„Добре дошли в Пловдив – първият български град, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година! С радост искам да отбележа, че едни от най-добрите ансамбли пропътуваха хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пловдивската публика и гостите на града, на едно от най- емблематичните места – Античния театър на Пловдив. Отнесете със себе си частица от атмосферата на нашия град, от емоциите и новите приятелства в родините си“ обърна се към участниците заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков.

„Ние Ви посрещаме с „добре дошли“ и традиционното българско гостоприемство! Пожелавам успех на 24-ия Международен фолклорен фестивал, а на всички участници и гости незабравими моменти в Пловдив!“  – каза още  заместник-кметът.

Почитателите на фолклорното изкуство посрещаха и изпращаха с бурни аплодисменти всичките 10 състава, които в първата и последната вечер на фестивала представят само по един танц от програмата си.

1 2 3

Подобни статии

Top