Танцьорката Габриела скъсала с гаджето (ВИДЕО)

 2 бона иск срещу нея за юмрука в лицето на връстничка

Делото срещу танцьорката Габриела Медарова, която помете 10 коли, паркирани в близост до комплекс „Оазис 4“, така и не тръгна днес. По време на първото, разпоредително заседание адвокатът на 21-годишната студентка от ПУ „Паисий Хилендарски“ Орлин Търновалийски, посочи пред съдия Виолета Низамова няколко съществени процесуални нарушения, допуснати от прокуратурата по време на досъдебното производство. Едното от тях е, че разследването така и не е било предявено на защитата. Това е задължително, тъй като така се нарушават правата на Медарова, поясни юристът.

По думите му разследването не е било предявено и на пострадалите от мелето на 14 април, тази година, собственици на автомобили. Така делото бе върнато на прокурор Даниела Андреева, за да отстрани допуснатите нарушения.

По време на заседанието адвокат Търновалийски настоя и за отвод на прокурорката, тъй като била предубедена, но съдът не уважи това искане.

2000 лева е гражданският иск за неимуществени вреди,внесен срещу танцьорката от нейната връстничка Катя Андреева. 21-годишната студентка била на парти в клуб „Мегами“ на 11 май, където празнувала рождения си ден с приятели. Отишла в тоалетната с приятелка и докато я чакала, получила юмручен удар от Габриела, която тъкмо излизала от WC-то. Ударът бил нанесен без всякаква причина, а междувременно Габриела бе на пусната на свобода под гаранция от 5000 лв. заради първото си провинение.

Днес Катя и Габриела се видяха за първи път след инцидента в залата на съда.

Срещу танцьорката бяха повдигнати 4 обвинения от прокуратурата.

Освен за удара срещу Катя Андреева, другите три са за случая с помлените автомобили.

След инцидента в дискотеката Медарова бе арестувана отново и престоя два месеца и половина в ареста.  Пред журналисти днес тя разказа, че й било много трудно там, но решила да се бори. Докато била зад решетките четяла книги и вестници, гледала телевизия и била извеждана от килията за по един час на ден за разходка в карето.

По време на престоя си в затвора Габриела се разделила и с гаджето си Пачо, с чийто джип потроши десетте паркирани коли. Днес тя обясни, че нямала време за гаджета и в момента била при майка си и баща си. Момичето отново посочи, че иска да продължи образованието си и да работи.

Медарова учи маркетинг в ПУ, но в момента е с прекъснати права, тъй като не могла да си вземе изпитите. Възнамерява да поработи и след година отново да се пробва.

В съдебната зала днес стана ясно, че когато делото отново тръгне, Габриела ще се признае за виновна и ще иска процесът да тръгне по съкратената процедура. Така тя ще може да се възползва от възможността да намали с една трета наказанието си.

Подобни статии

Top