Танцьорката-побойничка остана зад решетките, отива на съд (СНИМКИ)

Внесли са обвинителния акт срещу нея

Пловдивският районен съд не гледа внесената жалба от адвоката на танцьорката Габриела Медарова за промяна на мярката й за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Причината – половин час преди насрочената мярка, в съда е внесен обвинителен акт срещу 21-годишната първокурсничка от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Тъй като наказателното производство вече е в съдебна фаза, а не във фазата на досъдебно производство, съдията Божидар Кърпачев излезе с постановление, че искането за промяна на мярката за неотклонение на Габриела, трябва да се изпрати на съдебния състав, който е определен да разгледа делото.

Новият съдебен състав ще прецени дали да насрочи ново заседание за разглеждане на жалбата срещу мярката за неотклонение „задържане под стража“ или ще определи дата за разпоредително заседание, в което да се произнесе и по искането за промяна на взетата мярка на подсъдимата.

Припомняме, че 21-годишната танцьорка бе обвинена в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда, както и за нанесени материални щети на 10 леки коли, които тя потрошила с джипа на приятеля си. За първото престъпление законът предвижда до една година затвор или пробация. За потрошените коли наказателният кодекс предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода.

„Срамота е да гледате паркетно дело. Аз възразявам категорично. Предявен е обвинителен акт без мой подпис”, каза в съдебната зала адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски. По думите му обвинителният акт не бил предявен нито на него, нито на момичето, а това било нарушение на НПК.

Очаква се да бъде насрочена дата за ново заседание.

Танцьорката Габриела излиза от ареста след две седмици

Подобни статии

Top