Търговията с мартеници пред провал заради снега (СНИМКИ)

Търговците на мартеници в Пловдив отчитат сериозни загуби

заради усложнената зимна обстановка. Това разказаха пред репортер на DCNEWS продавачите по Главната, които мръзнеха на улицата и днес, въпреки опитите на слънцето да изгрее.

„Вчера изобщо не сме излизали“, оплака се пловдивчанка, която всяка година излиза да продава пред общината. Друга продавачка пък разказваше, че вятърът се опитвал да издуха малкото сергии, появили се в най-мразовития досега зимен ден под тепетата.

„Бяхме тук и вчера, но днес е много по-добре. Ето, слънцето също се показа“, радваше се търговец. По думите му във вчерашния ден почти нямало мераклии да си купят мартенички, а точно дните преди 1 март обикновено им били най-силни.

„Вчера беше ужасно, а днес не можем да изринем снега“, обясни друга жена, която се опитваше да си разчисти място с домашна лопатка за смет. По думите на колегата й от съседната сергия, сутринта по Главната са минали малки снегорини, а след тях те се опитвали да изринат купчините сняг, за да сложат сергиите си.

До Централна поща

хората бяха разпънали цели шатри, за да се предпазят от студа и снега. „Ако и утре е така, ще сме тотално на загуба“, ядосваше се търговка, която си припомняше как в първия работен ден на годината – 2 март, е седяла на дългата опашка пред Партийния дом, за да си вземе разрешителното за продажба.

Десислава от Брезово пък,

1 2 3

Подобни статии

Top