Търговският център в Асеновград под ключ от 1 април! Търговците изнасят бизнеса си

38  дългогодишни наематели в Търговския център на Асеновград напускат  най-големия  обект  за търговия до дни.

Търговците трябва да изнесат своя бизнес до 31 март, когато подплощадното пространство ще остане затворено заради спешен ремонт.

Решението беше взето още през декември миналата година, а на търговците бяха връчени двумесечни предизвестия.

„Повечето търговци приключиха дейността си и напуснаха обекта. На този етап общината прекратява взаимоотношенията си с тях  като наематели„, обясни кметът на града д-р Емил Караиванов.

Вероятно още следващата седмица екип от специалисти ще започне

обследване на т.нар. второ площадно ниво на централния площад „Акад.Николай Хайтов“, което е и покрив на Търговския център.

Едва след конструктивното становище на специалистите ще бъде възложено  укрепване на конструкцията и рехабилитация на обекта. Ще се наложи и промяна на Инвестиционната програма,  каза още градоначалникът.

„Надявам се до края на годината да се справим с ремонта, да няма толкова тежки поражения, които да ни забавят при възстановяване на обекта“, коментира в  заключение д-р Караиванов.

До спешните мерки се стигна след извършени множество експертизи за състоянието на Търговския център в града. Констатирани са  нарушение на бетонното покритие, корозирала армировка и прогнило ламаринено покритие на покрива. От години търговците алармират, че сградата е опасна от възникване на инциденти, застрашаващи живота на хората, които работят или посещават обекта.

Аварийните ситуации са причина и за големия отлив на наематели от няколко години. От общо 83 търговски клетки, заетите до този момент бяха едва 36.

Подобни статии

Top