Търговци продават нелегално злато и храни без документи в пазарджишки квартал

Продължават масираните проверки в района на пазарджишкия квартал „Изток“.

Вчера на територията на квартала е проведена полицейска акция водена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.

В нея са взели участие колегите им от участък „Изток“, „Пътна полиция“, РСПБЗН-Пазарджик, инспектори от НАП, „Инспекция по труда“ и ОД „Безопасност на храните“.

Извършени са масирани проверки на търговски обекти, хора и автомобили за извършване на търговска дейност с акцизни стоки, благородни метали, с хранителни и други продукти.

При проверка на златарски магазин, стопанисван от пазарджиклията С.А.  на 46 години  органите на реда открили за продажба стоки от благородни метали с логото на известни търговски марки. Освен това златото било немаркирано и без документи за произход. Иззети са близо 200 грама мъжки и дамски накити.

Под навес на къща на една от улиците инспектиращите установили, че 25-годишният С.М. е изложил за продажба трупно шилешко и агнешко месо с общо тегло от над 60 килограма. Обектът не бил регистриран като търговски, а месото било без всякаква маркировка и съпътстващи документи.

Инспекторите от Областна дирекция „Безопасност на храните“ са съставили констативен протокол , като предстои и съставянето на акт за установеното нарушение. На кръстовище между две улици проверяващите засекли 34-годишния Ц.И. от монтанското село Долна Рикса.

Мъжът извършвал продажба на риба без никакви документи за произход на стоката и без да е регистриран като търговец. Установени са три корита с общо около 25 килограма с шаран.

Инспекторите по безопасност на храните са съставили протокол на мъжа и дейността му е преустановена. Предстои и да му бъде връчен акт за установеното административно нарушение. Засилените проверки продължават и през почивните дни.

Подобни статии

Top