Търговците на пазара в Асеновград с последно предупреждение

35 търговци на кооперативния пазар в Асеновград получиха последно предупреждение за спазване на Правилника за реда на тържището.

Мярката се налага заради системно  подреждане на стоката върху нерегламентирани търговски площи от страна на наемателите. Повечето търговци слагат продукцията си направо на земята и блокират алеята за  движение на купувачите.

Клиентите недоволстват, майки с детски колички трудно преминават тъй като между сергиите е тясно, а разминаването трудно. Нерегламентираното завземане на площи в зоната на пазара става най-сериозно в четвъртък, когато денят е определен за пазарен.

„Всеки ден извършваме проверки и предупреждаваме търговците да подреждат стоката си единствено върху обособената площ за търговия. Но забраната максимално не се спазва. Затова взехме крайно решение и на всички наематели връчихме последно предупреждение за спазване на Правилника“, обясни Антония Стоянова, управител на ОП „Пазари и тържища“.

Според правилата всеки наемател ползва 7 квадратни метра търговска площ , като  заплаща наемна цена за една клетка от 137 лева на месец.

Писмата са връчени още в петък и търговците имат 7-дневен срок да изпълнят разпорежданията. 

Още днес обаче кооперативният пазар в Асеновград беше придобил съвсем различен облик. Стоката беше прилежно подредена, липсваха безразборно нахвърляни празни касетки, а минувачите спокойно разглеждаха плодовете и зеленчуците.

След седмица ще последва повторна проверка. При нарушение от страна на наемателите ще бъде отнемано разрешителното за ползване на сергията за срок от шест месеца.

Градският кооперативен пазар в Асеновград е  с капацитет от 90 места за търговия. От тях в момента  заетите маси са 80 на брой.

 

 

 

 

Подобни статии

Top