За шести път търсят най-добрата доброволческа инициатива в Асеновград

За шеста поредна година най-добрата инициатива, осъществена с помощта на доброволци ще бъде наградена с приза „Донка Пашкова“

Община Асеновград, Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” и „Национален алианс за работа с доброволци” отново обявяват конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в община Асеновград.

Поводът и тази година е предстоящият Световен ден на доброволеца – 5 декември.

В конкурса могат да участват всички организации и групи на територията на община Асеновград, които са реализирали инициатива с помощта на доброволци през годината без значение на цел и начин на организация, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.

Представените инициативи ще бъдат оценени според значението им за хората в общността и броя на участниците. Целта е да бъдат популяризирани доброволческите инициативи в община Асеновград, както и да се стимулира инициирането и реализирането на доброволчеството.

Най-добрите инициативи ще бъдат определени от жури и ще получат приз „Донка Пашкова”– на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила голяма част от живота и дейността си на общността. Всички номинирани инициативи ще получат грамоти за номинация.

Официалната церемония по награждаването ще бъде на 9 декември  в Градска библиотека „П. Хилендарски”.

Подобни статии

Top