Търсят най-добрия човек в Пловдив

Кампанията „Пловдив – град на доброто“ се провежда ежегодно

Ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив ще събират днес на Главната писмени номинации и ще раздават грамоти „Най-добър човек“. Инициативата е част от кампанията „Пловдив – град на доброто“.

Шатрата ще бъде отворена в 10:00 ч. пред стълбите на Каменица, а в 11.00 ч. на място ще пристигнат зам.-кметът Анести Тимчев, директорът на Дирекция „Социални дейности“ Веселина Ботева, директорът на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева и председателят на Асоциация „Наследствен ангиоедем“ Йорданка Петкова.

Кампанията „Пловдив – град на доброто“ се провежда ежегодно, като тази година тя е под патронажа на кмета Здравко Димитров, в партньорство с Национален алианс на хора с редки болести и БНТ-Пловдив. Тя е продължение на акцията „Най-добър човек“ с деветгодишна традиция.

Номинации могат да се правят в четири категории – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

Срокът за номинации е от 04.06 до 17.06 в 23:59 часа. Номинациите се правят онлайн в специална форма на официалния сайт на кампанията.

В журито на конкурса „Пловдив – град на доброто“ са поканени девет специалисти с принос и опит в една от четирите категории за номинации. Това са:

  1. Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, ръководител на Катедра по патофизиология, МУ – Пловдив, за  категория „Образователна дейност“,
  2. Инж. Людмила Ганчева, директор на ПГ по хранителни технологии и техника, за категория „Образователна дейност“,
  3. Йорданка Павлова, председател на Националния алианс на хора с редки болести, за категория „Социална дейност
  4. Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив, за категория „Социална дейност“
  5. Десислава Шишманова, ръководител БНТ-Пловдив, за категория „Градско развитие“
  6. Манол Пейков, издател, „Жанет 45″,  за категория „Градско развитие“
  7. Франц Кадири, координатор „Доброволци и регионални връзки“, Фондация „Пловдив 2019″, Категория „Добротворчество“
  8. Ренета Венева, председател на Националния алианс за работа с доброволци, Категория „Добротворчество“
  9. Грозденка Николова, директор на ОУ „Душо Хаджидеков“, Категория „Добротворчество“

Награждаването на отличените от журито ще се състои на 27.06. от 10:00 до 12:30 ч. в Цар-Симеоновата градина. Всеки „Най-добър човек“, отличен като победител в една от четирите категории, ще получи специален плакет и грамота с подпис от кмета  Здравко Димитров, както и специален подарък от организаторите.

Подобни статии

Top