Търсят още доброволци за гасенето на пожара над Югово (СНИМКИ) - DC news

Търсят още доброволци за гасенето на пожара над Югово (СНИМКИ)

Огнената стихия продължава да бушува

Общинска администрация – Лъки и Доброволното формирование към община Лъки, призова чрез социалните мрежи всички желаещи от община Лъки да се включат като доброволци в гасенето на пожара над с. Югово. Часът на организираното тръгване 07.30 часа на 15-ти август /неделя/ пред сградата на общината. Всеки желаещ да носи кирка, лопата или други подръчни средства. Благодарим на отзовалите се предварително.

И днес продължава гасенето на пожара. Хеликоптер продължава да обливат с вода територията, която надхвърля 1000 дка. В гасенето се включиха пожарникари, военнослужещи от военното формирование в Асеновград, служители на Държавното горско стопанство, доброволци.

Директорът на Ловното стопанство Кормисош, Лъки Димо Янчев съобщи пред Радио Пловдив малко преди 17 часа, че огънят не е така интензивен и е създадена перфектна организация по гасенето му. Той изрази надежда, че ако вятърът стихне, ще е по-бързо овладяването на пожара. По думите му, и през нощта ще има дежурни екипи, защото е твърде опасно да се работи.

„Перфектно е създадена организацията към момента. Успяхме да осигурим водоносски с високопроходими автомобили, които зареждат с вода противопожарните автомобили, понеже пътят от Нареченски бани до нас е два часа, а от Югово е час и половина“, обясни Янчев.

Продължава гасенето и на пожара в гората край селата Жълт камък и Новаково. 3 пожарни с 8 огнеборци и служители на горското стопанство гасят огъня. Пожарът е локализиран на 2 декара в труднопроходима местност.

Снимки: Фейсбук/Сухопътни войски\Land Forces

Подобни статии

Top