Търсят пари за ремонт на 14 улици в асеновградското село Тополово

Най-критично е положението на „Заводска” и „Кокиче”

14 улици в село Тополово се нуждаят от спешен ремонт, след като придошлите води от пороите през изминалите дни отнесоха голяма част от настилката. Комисия от община Асеновград вече е направила оглед на проблемните трасета. Оказва, че част от улиците са в изключително тежко състояние и дори са станали непроходими.

Най-критично е положението на „Заводска” и „Кокиче”. Там пороят е отнесъл изцяло покритието на улиците, което е било от чакъл. Миналата година двата пътни участъка  били ремонтирани, но заради стръмния терен при всеки дъжд там се събира вода, която отнася настилката.

„Направихме предложение двете улици да бъдат асфалтирани. Затова още на предстоящата сесия ще внесем проект за актуализация на Инвестиционната програма на общината. До дни ще стане ясна и сумата, която ще бъде необходима за ремонта”, уточни инж. Атанас Тошев, директор на общинската дирекция по строителство и благоустройство.

За възстановяване на настилката на останалите засегнати улични платна в селото община Асеновград ще кандидатства за отпускане на държавни средства от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

Подобни статии

Top